SON ŞAMPİYON İLK GÜN ELENDİ

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık müsabakalarında çeyrek finalistler belli oldu. Edirne Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı'nda gerçekleştirilen organizasyonda kura çekiminin ardından 3. Turda Ordulu Recep Kara- Antalyalı İsmail Balaban ile eşleşti.

Üçüncü turun en çok ilgi gören müsabakası 2004, 2007, 2008 ve geçen yılın başpehlivanı ve aynı zamanda Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Recep Kara ile 2013'ün başpehlivanı Antalyalı İsmail Balaban arasında geçti.

İki favori isimden birinin erken veda edecek olması, izleyicilerin bu güreşe ilgisini artırdı. Başpehlivanlar, normal sürede birbirine üstünlük kuramayınca, puanlama bölümüne geçildi.

Rakibinin göğüs çaprazı oyununa aynı oyunla karşılık veren İsmail Balaban, geçen yılın başpehlivanı Recep Kara'nın sırtını yere getirerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Müsabakanın ardından İsmail Balaban ve taraftarları büyük sevinç yaşarken, altın kemerin bu yılki favorilerinden olan ve geçen yılın başpehlivanı ve bu yılda bu unvanını korumak isteyen Recep Kara, Kırkpınar'a erken veda etti.