'MESELE MEMLEKET MESELESİ'

16 Nisan referandumu için Ordu’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, Ulubey ve Fatsa’da düzenlenen açık hava mitinglerine katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile birlikte Ordululara seslenen ve ‘hayır’ oyu isteyen Böke, “Biz memleket birlikte yaşayacak mı yaşamayacak mı, memleket yarın kardeşçe bir memleket kuracak mı kurmayacak mı, memleket hep birlikte 80 milyon kişiden ses çıkartacak mı onu oylayacağız. Bu sandık bir memleket meselesidir. Bu sandıkta iktidarı değiştirmeyeceğiz, ama bu sandıktan siyasete, mesele memleket olduğunda bir olduğumuzu hep birlikte göstereceğiz”

Referandumda ‘evet’ çıkması halında milletvekillerinin halkın suratına bakmayacağını iddia eden Böke, “Bakanları cumhurbaşkanı seçecek. Bugün halkımızın derdi için fındığın fiyatı için, yollar için, sele kapılan binaların yeniden yapılması için kapısını çaldığınız milletvekili bakana gittiğinde o bakan milletvekilinin suratına bakmayacak.” dedi.

Böke ayrıca Seyit Torun ile birlikte Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nda balıkçıları ziyaret etti, daha sonra da Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyelerine seslendi.