GÜNDOĞDU VE TEMİZ NEDEN MAHKEMELİK OLDU?

Siyaset mahkemeye taşındı. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Sadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz’i kendisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunarak cezalandırılmasını ve tazminat talebinde bulundu.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, katıldığı televizyon programında Saadet Partisi’nin Büyük Birlik Partisi’yle beraber FETÖ Terör Örgütü’nün destekçisi olduğu yönünde açıklama yapmıştı.

Bu açıklamaya tepki gösteren Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, sosyal medya hesabından ‘Cahilliğini Dünyaya İfşa Ettin’ başlıklı bir açıklama yapmış ve Gündoğdu’yu yalancılıkla suçlamıştı.

Temiz’in bu açıklamasının ardından harekete geçen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunarak Temiz’in bu paylaşımının hemen kaldırılmasını ve uğradığı manevi zararın tazmin edilmesini talebiyle tazminat davası açtı.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun kendisine açtığı dava sonrasında yine sosyal medya hesabından açıklama yapan Sadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz “Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, A Haber TV’de, Ağustos ayında yayınlanan bir programa katılmış, Saadet Partisi ve BBP’nin FETÖ’nun destekçisi olduğunu iddia etmişti.  Sayın Gündoğdu’nun bu iftiralarına karşı sosyal medya üzerinden cevap vermiş, TV’de canlı yayına davet etmiş, hodri meydan demiştik.  TV’de karşımıza çıkmaya yüreği yetmeyen Gündoğdu, adlî Yoldan karşımıza çıktı. Hakkımızda şikâyette bulunmuş. Teşekkürler Gündoğdu…” dedi.