HAYIRLI OLSUN ORDU'M

Ordu ve Giresunluların tam 51 yıllık büyük özlemle bekledikleri havalimanına ilk uçak inmesiyle iki il hayallerine kavuştu. Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır inşaatı süren 3 km'lik piste sahip olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bugün açılacak Ordu-Giresun Havalimanı'na bu sabah ilk uçak 08.38'de iniş yaptı.

İstanbul-Zeytinburnu Belediyesi tarafından kiralanan ve İstanbul'da yaşayan Ordu ve Giresunluları getiren Türk Hava Yolları'na (THY) ait 180 kişilik uçak Atatürk Havaalanı'ndan 07.00 sıralarında kalkış yaptıktan sonra 1,5 saatlik uçuşun ardından 08.30’da Ordu-Giresun Havalimanı’na iniş yaptı.

İlk uçakla gelen Ordu ve Giresunlular, yaşadıkları mutlulukları tarif ederlerken, böyle tarihi bir güne tanıklık etmek için geldiklerini, “bugün Ordu ve Giresun için bayram. Bizler artık memleketimize daha rahat gidip geleceğiz. Allah emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular.