ÖNCE YAĞMUR PEŞİNDEN KAR GELİYOR

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yaptığı son değerlendirmelerde Ordu’yla birlikte Karadeniz’in tamamına kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Cuma) akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Havaların soğumasıyla birlikte yağışların kar yağışına döneceği uyarısı da yapılarak, “Cumartesi gece saatlerinden sonra soğumayla birlikte bölgenin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Cumartesi ve Pazar günü kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da kuzey ve batılı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.”

Son olarak Pazartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesi beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, heyelan, su baskını, sel, yıldırım çarpması olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de belirtildi.